Szájhigiéniai kezelés

Az egészséges fogazat és szájüreg fenntartásának alapja a megfelelő gondozás. A szájhigiéniai kezelés pedig szerves részét képezi a preventív vizsgálatnak.

Rendszeres szájhigiéniai kezeléssel megelőzhetjük a túlzott fogkőképződést, valamint a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a parodontitis (fogágybetegség) kialakulását. A prevención túl gyógyító hatással is rendelkezik, ezért a szájhigiéniai kezelésnek – évente legalább egyszer – mindenki naptárában szerepelnie kellene.

Professzionális, GBT technológiával végzett szájhigiéniai kezelés

A DentaLife rendelőjében a szájhigiéniai kezelést a legújabb svájci protokollnak megfelelően végezzük el. Az irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy) egy többlépéses, fájdalommentes kezelés, amely valódi wellness élményt nyújt a szájüreg számára!

Mi mindent tartalmaz a szájhigiéniai kezelés?

Az irányított biofilm (GBT) terápia azonosítja a biofilm réteget, majd gondosan eltávolítja azt.

 1. Szájüreg egészségi állapotának felmérése: Speciális BacterX szájvízzel öblítjük ki a páciens szájüregét.
 2. Lepedék/biofilm láthatóvá tétele: A fogakon és az ínyen található biofilm réteget láthatóvá tesszük, ami segít annak effektív eltávolításában, miközben megőrizzük a szövetek természetes állapotát.
 3. Házi fortélyokkal és eszközökkel kapcsolatos tanácsadás: A biofilm láthatóvá tételével azonosítjuk azokat a területeket, melyek jelentősebb odafigyelést igényelnek. Ebben a lépésben elmagyarázzuk a különféle fogápolási eszközök helyes használatát.
 4. Pigmentáció és biofilm eltávolítása: Ezt a lépést a GBT protokoll szerint, PLUS por, levegő és meleg víz segítségével hajtjuk végre. Kímélő módon távolítja el a biofilmet, miközben kellemes érzést nyújt szájüregének.
 5. A nem hozzáférhető területeken található biofilm eltávolítása: Az EMS PERIOFLOW technológia segítségével alaposan, mégis kímélő módon távolítjuk el a biofilmet a mély parodontális tasakokból és az implantátumok felületéről.
 6. Fogkő eltávolítása: EMS PIEZON technológia segítségével fájdalommentesen távolítjuk el a fogkövet.
 7. Végső ellenőrzés: A kezelés elvégzését követően alapos ellenőrzést végzünk, hogy sikeresen eltávolítottuk-e a biofilmet, a pigmentációt és a fogkövet. A fogszuvasodás pontos diagnózisát kizárólag tiszta fogakon tudjuk felállítani.
5E8A9523-Edit
Dentalife-16-2
5E8A9499-Edit

Milyen gyakran vegyünk részt szájhigiéniai kezelésen?

A rendszeres szájhigiéniai kezelés nem csupán esztétikai, hanem a fogak és a szájüreg egészségének szempontjából egyaránt fontos. Már az első tejfog kibújását követően érdemes ellátogatni a fogászati rendelőbe. Az első konzultáció során meghatározzuk a szükséges szájhigiéniai kezelések gyakoriságát, amit nagymértékben befolyásol az életkor és a fogak állapota.

 • Gyermekek: évente kétszer
 • Általános betegek: évente 1-2 alkalommal
 • Fogágybeteg páciensek: 3-4 havonta
 • Hidakkal és potlásokkal rendelkező páciensek: 6 havonta

Szájhigiéniai kezelés Komáromban

Dentálhigiénikus szakemberek új pácienseket fogadnak