Pedostomatológia

A pedosztomatológia a fogászat azon ágazata, amely a a gyermekek szájüregének és fogainak kezelésével, valamint azok fejlődésével és gondozásával foglalkozik. Célunk, hogy megőrizzük a gyermekek szájüregének egészségét már az első tejfog kibújását követően.

A szájüreg megfelelő gondozása és ápolása a gyermekek hosszú távú jólétének a kulcsa. A megelőző, preventív vizsgálatok, valamint az időben végrehajtott kezelések segítenek elkerülni azokat a komplikációkat, melyek nemcsak a szájüreg épségére, hanem az általános egészségi állapotra is hatással lehetnek.

Szolgáltaltásaink:

Preventív vizsgálat

Odafigyelünk arra, hogy a gyermekek számára évente legalább kétszer biztosítsunk preventív vizsgálatot, ugyanis a gyermekkori fogszuvasodás – nem megfelelő szájápolás esetén – akár 24 óra alatt is kialakulhat.

Diagnózis és kezelés:

Rendelőnkben modern eszközöket alkalmazunk a fogszuvasodás korai felismeréséhez és megfelelő kezeléséhez.

Speciális igényű gyermekek fogászati ellátása:

Fogorvosi rendelőnk helyiségeit úgy alakítottuk ki, hogy az ADHD-vel, autizmussal, illetve Down-szindrómával diagnosztizált gyermekeket is fogadni tudjuk.

A gyermek első látogatása a fogorvosnál. Mikor jön el a megfelelő időpont?

Nagyon fontos, hogy már a csemete életének első évében felkeressük a gyermekfogorvost. Az ilyen látogatás különös jelentőséggel bír a szülő számára, aki a látogatás során megismerkedhet a különféle fogápolási technikákkal, beleértve a gyermek kibújó fogainak megfelelő gondozását. Rendelőnkben a következő elvnek megfelelően járunk el:

A legkevésbé káros fogszuvasodás az, amelyik ki sem alakul.

Fogászati ​​látogatás félelemfaktor nélkül

Pontosan tudjuk, hogy a fogorvosi látogatás rendkívül ijesztő élmény lehet egy gyermek számára, ezért rendelőnket annak tudatában alakítottuk ki, hogy a kicsik a lehető legkellemesebb környezetbe érkezzenek meg. Az első találkozás során megismerkednek a klinikával. Játékosan bemutatjuk az itt található különféle eszközöket, melyeket ismerős és kedves megnevezéssel illetünk, például: kopogtató, tükör, ártalmatlan zuhanyfej, csipesz vagy méhecske.

A második látogatásnál – a környezet megismerése után – következhet maga a kezelés, amit a kisgyermek kedvenc meséjével igyekszünk élvezetesebbé tenni. A kezelés végén a gyermeket – a hősies viselkedésért – apró ajándékkal jutalmazzuk meg. Rendelőnket teljes mértékben bababaráttá varázsoltuk és igyekszünk mindent megtenni piciny pácienseink kényelméért.

Gyermekfogorvos Komáromban

Válassza a lehető legjobb fogászati ellátást gyermeke számára